måndag 4 januari 2010

Katten som kan mysa.Här är det rätt lugnt nu, inte mycket till hästträning, behöver förslag till en häst som inte skall röra sig så mycket. Veterinären var hit i onsdags med en liten bärbar röntgenapparat, hade även blyförkläde åt sig själv och mig. Det visade sig att hon hade en liten benbit lös på ytterkanten av kotan, så bandage att hålla den på plats så den kan växa fast igen, boxvila 8-12 veckor.

5 kommentarer:

Elisabeth sa...

Äntligen, man började nästan bli orolig :) Ska fundera på saken men att lyfta saker med munnen och ge till dig kan kanske vara något..

Ulrika sa...

Jag har inga intelligenta förslag, men några förslag har jag. Du kan säkert förbättra förslagen. Som E är inne på huvudet, fast jag tänkte emr på upp och ner och sidorna arbeta mot halsformen vid samling.

Massage av läppar och insidan av munnen. Det ska enligt Tellington-Jones, fru TTouch, (om jag inte minns fel) vara bra för limbiska systemet och så här står det om limbiska systemet på wikipedia:

Det limbiska systemet kallas för känslohjärnan, och tillhör det centrala nervsystemet. Det är på grund av denna som man blir irrationell vid förälskelser (detta emedan för mycket endorfin utsöndras). Limbiska systemet påverkar också det autonoma nervsystemet genom att göra individen stressad via det sympatiska systemet. Också sexualiteten styrs härifrån. När det gäller minnet och inlärning så har detta system en mycket viktig roll, då hela ens beteende i grund och botten baserar sig på att stimulera sådant som ger känslor av välbehag och undvika sådant som ger känslor av obehag.

Öron-massage, ja, hela hästen.

Häst sit ups. D v s med under magen få hästen att skjuta rygg.

Tellington -Jones har också att man upplyftade hovar med tån nedåt så att de beskriver en cirkel i luften i jämn höjd med lederna från has eller karpelled och nedåt. Bra för att sluta snubbla, menar Tellington-Jones. Cirkla hoven både med och motsol.

Det var nog allt.

Ulrika sa...

Oj, jag skrev väldigt besynnerlig svenska, som om det jag var som är i England nu.Det är jag inte. Bara trött i huvudet. Hoppas du får ut något av det.

Eva Östman sa...

Stackars häst!! Kanske Åsa kan skicka över ett hönät med små rutor, så att ätandet räcker längre? För du kan väl inte vara hos henne och leka tjugo timmar om dygnet i tolv veckor?

Bra förslag från E o U.

Rosa sa...

Tack för tipsen. Har provat att få henne intresserad av sleven som maten rörs om med men har än inte lyckats med det, kanske trägen vinner. Däremot att ta morot mellan o på sidan om frambenen har gått in, lyfte på ena frambenet och gav morot på sidan av benet, blev RI och ställde sig bara o brydde sig inte om något på ett tag. Tog väl bort hennes flyktmöjlighet, nästa dag så var det ok o nu letar hon efter morot.
U att massera munnen skall jag prova, få se om hon kan ta in mer info.
E hon har fri tillgång till höensilage.