torsdag 16 juni 2011

110615 Lite kyligt Vi var några som samlades för att höra lite om labyrinter och även gå i den. Sägs att det kan vara kraftfullt på olika sätt. Labyrint vi var vid finns i bostadsområde där jag bor. Efter detta så samlades vi inomhus och hade en fullmåne meditation. Tyvärr mulet så vi kunde inte se månen.

2 kommentarer:

Ulrika sa...

Särskilt spiral-labyrinter tror jag har kraft. Målade en gång en spiral på en vedisk målar kurs och satte sedan prickar i spiralen. Några var stora blaffor, på natten drömde jag fruktansvärda mardrömmar om blafforna och det som de symboliserade i drömmen. Nästa dag målade jag över alla prickar och blaffor med himmelsblått och blev helt lättad. En ganska besynnerlig och intensiv upplevelse.

Rosa sa...

Maria som vet en hel del om labyrinter skrev bla detta i Sundsvalls Tidning.

Labyrinter är ett av jordens utmärkta kommunikationsmedel exempelvis för stresshantering, problemlösning och mindfulness (vara-i-nuet). Men hur många vet det?
Inom Sveriges nuvarande gränser fanns labyrinter under järnåldern och vikingatiden; faktum är att hos majoriteten av dessa hövdingadömen har det påträffats labyrinter. Syftet tycks dock ha varierat under tidens gångs beroende på olika traditioner: fiskare har gått i dem i hopp om god fångst, erövrare och seglare har gått i hopp om god vind och för välstånd och andra för skydd mot onda makter.