fredag 13 maj 2011

110509-13 Blivit mest träning från marken. Som omväxling åkte vi till Anita på onsdagen, och lekte med alla leksakerna som Anette har gjort. På torsdag så fick Jasmine behandling av Ingela. På fredag hade jag ärende till Anita och då fick Jasmine hänga med också. Inte så mycket lek men bra att bara byta miljö också.

5 kommentarer:

Ingela sa...

Jasmine klok som vanligt, känner sig själv. Började kring höfterna, klickade lite runt korsbenet , kluck kluck, sen var det mer där framme som var intresserat, så vi hamnade i huvudtrakten.
Hm, det var lite tryck uppifrån öronen, tänkte på sist när jag upplevt nåt liknande med henne, det var i höstas efter tandläkarbesöket då troligtvis grimman tryckt på i nackleden bakom öronen (OA-leden).
Men det var inte riktigt så nu, utan kom mer från panntrakten, mellan ögonen. Gick igenom munnen/gommen och övre tandraden, hon signalerade mot nosen. Tyckte jag var rätt ute och när jag avslutade med mulen gick hon in helt i "drömzonen". Vill inte påstå att de sover egentligen, men så ser det ju ut. Kombinerade nosen med höger käke, och frågade om det kom från nosen, spänningarna i högersidan upp mot nacken, som sen skapat tryck i pannan. Kanske har hon slängt med huvudet och touchat i, i ett träd eller nåt i boxen, och det gett ringar på vattnet.

Jag frågar oftast, (dvs påstår inte att det definitivt är si el så) och sen får man tolka de reaktioner som kommer till svar, precis som man själv vill.
När jag ställer en fråga som ett påstående och hästen med en suck slappnar av och går in i drömläget tar jag det iaf som ett tecken att jag är på rätt spår, och hursomhelst oavsett om det i SAK är rätt eller fel, så ger de "rätt" effekt, vilket är huvudsaken ;o)
Ofta ser man också att det stegvis ger reaktioner för varje fråga man ställer, ; är det här stället? "klick"
Kommer det av detta? "klick"
väntar, låter det processa, och efter en stund tuggningar gäspningar, och sträckningar när det bearbetat klart just den processen.
När Jasmine var klar gjorde hon som hon ofta brukar göra, tittar sig omkring, "reser sig upp och går för att hitta nåt att stoppa i munnen och tugga på". Ifjol på grönängen stegade hon iväg ut från vindskyddet till hö-högen. Idag började hon leta i stallet efter den där godispåsen Rosa gömt runt hörnet med morötter i ;o)

Ingela sa...

Rosa, jag stoppar in denna på min blogg också, men redigerat så den blir mer "allmän"

Ingela sa...

Ps, ja, jag såg er ju ute på smygtur i Birsta också ;o) tut tut

Rosa sa...

Det är ju bra att du kan använda Jasmines behandlingar i din blogg:)

Ingela sa...

Justr ja, glömde säga nåt om avslutningen där Jasmine tydligt visade att hon behövde massage längs hela mankammen helst fårn nacke till bog. Hon böjde huvudet och hjälpte till genom att stretcha ut hela halsen och verkade himla nöjd.
Kan det inte vara ne process honhra jobbat me di vinter rent av, hon började med att gnugg apanna ögon och huvud, sen fick ni se hennes sida att hon ville ha kli på magen hela tiden, så har hon släppt till nya områden eftersom, och nu det hä rmed halsen var nytt, nacken har hon varit inne på tidigare i vinter. När de väl har kommit på att de vill ha sånt här så är man "fast" hihi ;o) i diverse kliande...... mycket vill ha mer. Och för Trollrik är det ju så att det slår högre än godis t o m . Han har inte tid med godis, om det innebär att nån står till hans förfogande att klia ;o) sånt missas inte =)