tisdag 11 januari 2011

110111 Mulet -5 I går upp till plan ett kort pass, kommer till mig i trav när jag ropar. I dag fick Jasmine Kraniosakral behandling. Lekte lite på stallplan innan Ingela kom. Tyvärr får jag inte till någon bild på det :( Den här bilden hade jag sparat som reserv :)

3 kommentarer:

Ingela sa...

Behandlingsbeskrivning för minnet:

Gick igenom rygg och bakben lätt , speciellt höger hasen för att kolla, sist tog hon ju emot mycket där. Men ingenting i hasen från Jasmine den här gången.

Vi gick också igenom huvudet lite mer noggrant denna gång eftersom det inte var så mycket på bakdel, som blev grundligare genomgången förra gången. Mun , panna nacke käkar.

Sen var det höger bog som kändes ansträngd och eventuellt ansamling av slagg (efter mjölksyra) . Först tickade det ryckningar precis framför bogleden, i leden ungefär, efter ett tag böljade tydliga rännilar nerför musklerna supra spinatus speciellt, och vågor över resten av bogen. Man ser blodkärlen fylls och lyfter bubblor och gropar i hårremmen.

Inte som de nervryckningar man också ibland ser, utan huden höjer och sänker sig lugnt efter att cirkulationen rör sig. Det är lite skillnad på detta och nervryckningarna som får hårremmen att rycka som när en fluga sitter på den tex =)

Hon reagerade även bakom manken kopplat till bogen och det var de större bog och ryggmusklernas ytliga lager trapezius och latissimus dorsi som svarade på sina muskelfästen. Hon kan ha varit lite stel efter en ansträngning som tagit just på bogen.

När hon var nöjd med bogen började det klia oerhört i hela hennes huvud, det var lite roligt att se för så minns jag inte att hon har reagerat förut. Hon ömsom gnuggade huvudet, käkar, öron och mycket ögon mot täckeshängaren på ena sidan och ömsom gnuggade sig mot mig på andra sidan. Så brukar inte Jasmine göra som jag varit med om förut iaf ;o) Skulle tro att de inledande huvudövningarna började pirra och luckra upp sig i huvudet efter att bogen släppt. Bogarna skickade upp extra eftergift och flöde till huvudet som bara väntade på det ;o)

Marion Princic sa...

vad spænnande det låter med kraniosakral behandling!

Rosa sa...

Ja det är mycket intressant att se Jasmines olika reaktioner.